Митове за кърменето

Има доста митове за кърменето, които са се появили от както свят светува. Но, всички знаете ползите от това за вашето бебе – те са безброй.
Рейчъл Хансен е специалист по кърменето ще ви развенчае едни от най – често срещаните митове:

Кърменето боли

Един от най – популярните митове е, че да кърмиш боли. Но, Рейчъл казва: " Кърменето е безболезнено, дори приятно, след първите няколко седмици. Дори в началото, болката обикновено е предупредителен знак.

Най – често, болката идва от зърната, защото бебето не е сложено на тях в правилна позиция. A и по принцип гърдите и зърната са с голяма чувствителност в първата седмица или две след раждането от хормоните. Но, тази чувствителност в същност ви помага да се научите как да кърмите. В началото е нормално да изпитвате дискомфорт, който е засилен и ако зърнатa са ви напукани и се образуват ранички. Затова преди още да се получат такива неща използвайте предназначени за целта кремове. Болката може да идва и от запушен млечен канал или гъбична инфекция. Но, спокойно всичко това се лекува и не трябва да пречи на кърменето ви."

Тъй като майка ми не е имала достатъчно кърма и аз няма да имам!

Много жени предполагат, след като майка им не е била в състояние да кърми те също ще имат затруднения. Рейчъл отговаря на този мит, като казва: "За съжаление, не всички жени в последните няколко поколения са имали добра подкрепа, за да получат необходимата информация за това как да кърмят и да имат достатъчно кърма за бебето си. Особено след бума на адаптираните млека, които дори педиатрите все по – често препоръчват. Производството на кърма е хормонално, а не генетично. Така, че няма никаква роднинска връзка. Просто всичко е въпрос на предразположеност на тялото и хормоните."

Кърмените бебета се нуждаят от допълнително вода през лятото

Тъй като децата и възрастните имат нужда от допълнително количество вода по време на горещо време, много хора смятат, че кърмените бебета също. Но според Рейчъл, "номер едно съставка в кърмата е вода! Бебетата, които храните, когато са гладни получават освен хранителни вещества и достатъчно вода от кърмата, дори в горещото време. Кърмата дори промени състава си в зависимост от нуждите на бебето, утолява жаждата на бебето първо с рядко мляко с повече вода и след това с кърма по – богата на хранителни вещества."

Кърменето не е достатъчно за по – големите бебета

Един от най – популярните митове за кърменето е, че няма полза за по – големите бебета. В Съединените щати повечето кърмещи майки спират кърменето между шестият месец и първата годинка. Но според Рейчъл: "Бебетата ще продължат да получават ценни хранителни вещества и имунна ползи от кърменето, докато се кърмят без значение на колко месеци са. В много култури, кърменето продължава до четири годишна възраст. Кърмените деца имат по – малко заболявания като инфекции на ухото и диария, от колкото не кърмените".

Жените с малки гърди произвеждат по – малко мляко

Размера на гърдите няма никаква връзка с производството на кърма. Структурата на гърдата е мазнини, съединителна тъкан и млечна железа. Размерът се влияе от количеството мазнини. А млякото от млечната жлеза, която се влияе от пролактина – хормонът произвеждащ кърмата. За да стимулирате по – голямо количество кърма трябва да давате на бебето си по – често да се храни.
Повечето експерти препоръчват забавяне на използването на биберони до най – малко четири седмици след раждането, когато кърменето върви добре.

 
Закъснение на месечния цикъл – бременност или не? Дори и в случаите на редовен менструален цикъл е възможно той да ...
Акнето и контрацептивните хапчета Връзката между контрацептивните хапчета и акнето е учудващо проста....
Какво имат в предвид мъжете когато казват: 1. „Ако не ти харесва, върви си.” Той иска всъщност да ти каже: „...

Реклама