Когато си купувате обувкиАко за някои хора купуването на обувки е необходимост, то за други, това е просто развлечение. Но независимо от това в коя категория се отнася пазаруването ви, би било във ваша полза да вземете предвид някои подробности при избора на обувки.
Ето и най-съществените от тях:

1. След дългия работен ден, краката ви се подуват. Това трябва да се вземе предвид, когато определяте часът от деня за обикаляне по магазините и съответно – за закупуването. Затова отделете по-късен час за покупката.


2. След като сте обули обувката, усетете как ляга по очертанията на крака ви като стъпите стабилно с цялата си тежест и се разтъпчете в определено пространство. Това трябва да стане не с едната, а с двете обувки от чифта.

3. Задължително носете със себе си чорап, с който да се уверите, че именно това е подходящата обувка (а освен това се предпазвате и от евентуални гъбични инфекции).

4. Не се прехласвайте единствено по визуалната ви преценка. Обувките трябва да са удобни. Проблемите с обувки, които ви създават дискомфорт още при първото обуване, неизбежно ще ви създават проблеми и в бъдеще.

5. Не се ограничавайте – имате свободата да избирате и да пробвате най-различни модели и техните номера. По този начин може пък да се спрете на нещо, което до този момент не сте и подозирали, че е точно за вас.

6. Ако имате специфичен проблем с намирането на обувки, потърсете професионална помощ, където вашите специфики ще се вземат предвид и ще се изготви индивидуален модел, с който да се чувствате удобно. Ще получите необходимата информация за това какъв модел и какъв размер са подходящи за вашите крака.

7. Обърнете внимание на пространството между петата и тока на обувката. Разстоянието трябва да е достатъчно, за да не се получава триене, което да причинява билка и наранявания.

8. Не е за подценяване и свободното движение на пръстите в предната част на обувката, която възнамерявате да закупите. Не бива да закупувате обувки, които притискат силно пръстите ви. Това ще превърне ходенето ви в истинско мъчение и без да се колебаете ще захвърлите новите обувки в килера. / moderni.bg

 
ЗА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИТЕ КРЕМОВЕ Кожата може да се защитава сама от слънцето само за известен период от...
Изкуството да се обличаме Изкуството да се обличаме и да бъдем елегантни зависи от умението да ...
Подходящи аксесоари през зимата Ще изглеждате великолепно ако "гарнирате" роклята си с едно ...

Реклама