Мазнината не е основният враг на отслабването. Мазнините даже могат да ни помогнат да отслабнем. Трябва само да разберем кои са вредни, а кои са полезни. Изчислено е, че ако всеки ден намаляваме употребата на мазнини с 10 г, за година ще отслабнем 4-5 кг. Но е крайно неразумно напълно да се откажем от тях. На организма ни са му необходими мастноразтворимите витамини (А, Б, Е и К).

"Добрите" мазнини съдържат и ненаситени мастни киселини, които са не по-малко необходими от витамините. Те препятстват процеса на стареене и подпомагат обмяната. Има ги в авокадото, зехтина, орехите и др.

Почти на всички жени им е известно коя е Бриджет Джоунс. Тя е една пухкава млада дама, която има нужда от любов и диети. Нейният хранителен режим е във вечна диета без естествено това да дава очакваният резултата, а самата героиня е винаги виновна след като хапне. Безкраен цикъл на глад, храна и вина.

Актрисата, която играе ролята на Бриджет във филма "Дневникът на Бриджет Джоунс" е Рене Зелуегър. Тя има перфектна фигурка и е чаровно, но определено слабо миньонче (каквато може да я видите в "Джери Макгуаиър"). Но за ролята на Бриджет Джоунс, а и за да е реален образът на героинята й е трябвало да напълнее около 12-13кг, като дневният режим, който е бил предписан от диетолога й е бил минимум 4100 калории на ден. Не забравяйте, че филмът имаше и продължение. Така, че между 2-та филма и след края на втората му част на актрисата й се е наложило за кратко време да се отърве от излишните килограми, ако иска да получи и други роли освен тази на госпожица Джоунс.

Естествено, това не става за един ден, съчетават се както хранителен, така и двигателен режим. Сега ще ви представим т.нар. "Безвъглехидратна диета", която за кратко време е превърнала пухкавата Бриджет Джоунс в крехката и ефирна Рене Зелуегър. Тази диета се състои от пълното изключване на въглехидратите от дневното меню. Поради тази причина диетата е пригодна за месоядните от нас, които нямат проблеми с приемането на месо и местна храна и по-конкретно с животинските протеини. Посредством тази диета се изчистват натрупаните мазнини в организма, а и няма да се чувствате гладни само 45 мин. след като сте си хапнали.

Пълният цикъл на диетата е 24 дена, като след това трябва непременно да направите почивка, ако искате отново да намалите още от теглото си. По време на тази диета не трябва да спазвате строго часове за хранене, нито пък брой хранения -това зависи само от вас – хранете се когато и както пожелаете в рамките на разрешените храни. Не забравяйте, че действието при всеки човек е различно, но за по-добри резултати съчетайте с физическа активност.

Следват разрешените храни:

Това са всички видове месо: говеждо, телешко, свинско, агнешко, гъска, патица, всички видове дреболии, дивеч. Всички начини да приготвяте храната са разрешени освен панирането. Можете да консумирате: пръжки (без хляб), сушено месо, колбаси (без кренвирши и такива, които съдържат соя), всички видове риби, включително и консервирани.

Другата разрешена ефективна част от храните са зеленчуците - всички салати, пресни и печени чушки, домати, краставици, прясно- кисело зеле, цвекло, морски дарове, лук, репички, спанак – всички зеленчуци, които може да срещнете на пазара. Освен месо можете да ядете яйца, приготвени по всички начини, а също така и лютеници, които с приготвени без захар.

Салатите можете да приготвяте със сол, оцет, олио, пипер, но БЕЗ СОСОВЕ.

Можете да пиете кафе, чай и минерална вода условието е да не слагате захар или мед, ако подслаждате използвайте изкуствени подсладители. След шестия ден на диетата може да пиете по половин литър вино.

Забранените храни са:

Хляб, картофи, брашно, ориз, грах, боб, галета, панирано месо, соя, тестени произведения, ядки, кренвирши. Всякакви видове запръжки, всички видове млечни произведения: мляко, сметана, сирене, кашкавал, топени и пушени сирена, масло, айран Също така кремове, маргарини, сладкиши, захар, шоколад, царевични пръчици, солети, сладоледи и НИКАКВИ ПЛОДОВЕ!

ВНИМАНИЕ! Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия от забранените, която съдържа въглехидрат ще стопирате топенето на мазнините. Тогава независимо от вашето желание ще се наложи да започнете диетата отначало.

Можете да направите диетата в 2 цикъла по 24 дена, между които да има почивка от 2-3 седмици, през които е желателно да се храните разделно. След приключването на диетата се хранете поне 2 месеца разделно, за да задържите резултата. По време на самата диета трябва да приемате следните витамини и минерали: C, E, калций, магнезий (можете да пиете и мултивитамини). Когато достигнете желаното тегло прекратете диетата.

 
Бантингова диета Диетата носи името на доктор Бантинг, по специалност физиолог. Тя...
Китайска диета Благодарение на тази диета за 21 дни вие ще свалите около 8 - 10 килограма....
ИДЕАЛНАТА ДИЕТА Според американско изследване най – успешни са нискокалоричните...

Реклама