Надомна работа без компютър

Навярно сте чували думата freelancer (фрийлансър). Това са онези, хора, които работят от дома си или т. нар. надомна работа. Всеки като чуе надомна работа я асоциира с плътно залепнал човек пред компютъра си. Което не е съвсем точно така.

Може да бъдете freelancer без да ви е нужен компютър, освен за счетоводните неща.
Freelance работа има доста и е една от най – благите работи. Фрийлансърите работят на договор по определен проект с време на изпълнение. Те са независими и нямат работно време стига да завършат проекта си в уговореният срок по договор. Те могат да бъдат назначени под всякаква форма и длъжност.

Варианти на freelancer без компютър:

Бавачки
Или служител по грижа за деца. Услуга, която freelancer предоставя на въпросното семейство в дома му за определени часове в денонощието. Всичко, което ви е необходимо е да обичате децата и да имате поне минимален опит в отглеждането им.

Озеленител или градинар
Обичате цветята и зеленината да грее пред вашият дом и да се занимавате с това. Всички, което ви трябва е да вземете един курс по градинарство и да предоставите услугите си на останалите хора, за да разкрасите и техните домове. Тук обаче ще трябва да си набавите необходимите инструменти и средства за работата ви, т.е. да инвестирате в оборудване. Наистина това е сезонна работа, но с перспектива, която носи много красота и постоянни сезонни ангажименти.

Готвач на свободна практика
Неумираща професия. Предоставяте готварски услуги по кетъринги и събития. Ако сте добър в това, може да не смятате професията си като Freelance вече, защото ще бъдете затрупани с хиляди поръчки, които ще ви донесат чудесни постоянни доходи. Това е една вечна професия.

Почистване на домове
В последно време това става все по търсена услуга от хората. Те са натоварени със задължения, от които не им остава време да изчистят собственият си дом. И поради тази причина си наемат човек за целта. Ако обичате чистотата значи вие сте фрийлансерът за тази работа. Разходите ви ще бъдат само за закупуването на почистващи препарати и средства.

Домашен майстор
Ако сте сръчни в поправянето на неща и обичате това, това е вашата надомна работа. Готови сте за майстор на свободна практика – поправяне и поддържане на огради, покриви, водопроводни мрежи, мазилки и т.н.

Занаятчия
Ако обичате да майсторите собствени неща, значи можете да създадете и собствен freelancer бизнес. Занаят с пазарна стойност. Така ще съчетаете приятното с полезното, няма нищо по – хубаво от това хобито ви да е вашата работа. Добре ще е да участвате в изложби и базари, за да се популяризират творбите ви, преди клиентите само да започнат да ви търсят.
Не забравяйте, че и фрийлансерите се нуждаят от реклама, всичко е реклама. Тези, които не ползват компютър е хубаво да се рекламират в местни печатни издания, да участват в професионални мероприятия и да ползват услугите на трудовите борси.

 
Причините поради които не се уволняват лошите служители Всички сме получавали лошо обслужване или сме имали гаден колега,...
Какво трябва да знаем, ако отиваме да работим в чужбина Ако решите да работите в чужбина, трябва да знаете, че напускайки...
Организирайте деня си в офиса Фрагментирайте задачите си за деня Всеки ден си пишете на лист, какво...

Реклама